Råstekt kålpannkaka
Råstekt kålpannkaka med Miso & rökt sidfläsk toppad med syltad rödlök.
En innovativ twist på en klassiker. Krispig kålpannkaka med smakrik Miso och toppad med knaprigt sidfläsk och syrlig rödlök – en rätt som kombinerar tradition och modern finess.
4 portioner. Tid ca 45 min
Ingredienser
-
8 skivor rökt sidfläsk
-
4 msk syltad rödlök
-
1/2 chili
-
1/2 vitkålskålhuvud
-
4 portioner pannkaksmet:
-
3 st ägg
-
3 dl vetemjöl
-
1 dl vichyvatten
-
1,2tsk salt
-
1.1/2 tsk bakpulver
-
Smör att steka i
-
Miso:
-
2 dl majonnäs
-
1 vitlöks klyfta
-
1 tsk ingefära
-
Japansk soja efter tycke och smak
-
1 msk ketchup
-
2 tsk Sriracha
-
1 msk Worcestershiresås
-
Syltad rödlök med chili
-
2 st röda lökar finstrimlade
-
½ tunn skivad chili
-
1 dl socker
-
0,5 dl ättika alt vitvinsvinäger
-
1 dl vatten
-
½ msk svarta senapsfrön
Till servering
-
Tips. Strö finskuren salladslök och lägg som tillbehör.
Gör så här
-
Koka socker, ättika och vatten. Häll det på löken, tillsätt senapsfrö och chilin. Görs med fördel dagen innan servering. Lägg i glasburk.
-
Blanda pannkaksmeten och tillsätt fint skuren vitkål.
-
Stek i panna med rikligt med smör på lagom värme tills dom är krispiga och gyllenbruna.
-
Lägg på Miso-dressingen, toppa med det hårdstekta fläsket och syltad rödlök.
Frida Jakobsson – Bruket i Wiared