Råstekt kålpannkaka

Råstekt kålpannkaka med Miso & rökt sidfläsk toppad med syltad rödlök.

En innovativ twist på en klassiker. Krispig kålpannkaka med smakrik Miso och toppad med knaprigt sidfläsk och syrlig rödlök – en rätt som kombinerar tradition och modern finess.

4 portioner. Tid ca 45 min

Ingredienser

  • 8 skivor rökt sidfläsk

  • 4 msk syltad rödlök

  • 1/2 chili

  • 1/2 vitkålskålhuvud

  • 4 portioner pannkaksmet:

  • 3 st ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 dl vichyvatten

  • 1,2tsk salt

  • 1.1/2 tsk bakpulver

  • Smör att steka i

  • Miso:

  • 2 dl majonnäs

  • 1 vitlöks klyfta

  • 1 tsk ingefära

  • Japansk soja efter tycke och smak

  • 1 msk ketchup

  • 2 tsk Sriracha

  • 1 msk Worcestershiresås

  • Syltad rödlök med chili

  • 2 st röda lökar finstrimlade

  • ½ tunn skivad chili

  • 1 dl socker

  • 0,5 dl ättika alt vitvinsvinäger

  • 1 dl vatten

  • ½ msk svarta senapsfrön

Till servering

  1. Tips. Strö finskuren salladslök och lägg som tillbehör.

Gör så här

  1. Koka socker, ättika och vatten. Häll det på löken, tillsätt senapsfrö och chilin. Görs med fördel dagen innan servering. Lägg i glasburk.

  2. Blanda pannkaksmeten och tillsätt fint skuren vitkål.

  3. Stek i panna med rikligt med smör på lagom värme tills dom är krispiga och gyllenbruna.

  4. Lägg på Miso-dressingen, toppa med det hårdstekta fläsket och syltad rödlök.

Kock:

Frida Jakobsson – Bruket i Wiared