Sunset Special
Grillad fläskkarré serveras med en rostad potatissallad med sparris och rädisor samt vispat brynt smör med soya.
Ingredienser
-
1 frp Allmans Grillskiva Karré
-
Potatissallad 4 port:
-
700 g delikatesspotatis
-
2 msk olivolja
-
1 knippe rädisor
-
1 knippe färsk sparris
-
1 kruka basilika
-
1/2 romansallad
-
Vispat brynt smör med soja:
-
125 g smör
-
0,5 dl kikkomansoya
Gör så här
-
Se till att grillen är varm innan du lägger på karrén. Grilla ca 5 minuter. Vänd och grilla ca 5 min på andra sidan. Innertemperaturen ska vara 67°C. (Temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.)
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Vispat brynt smör med soja:
-
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt.
-
Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.
-
Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.
-
Vid servering, ta ut smöret ur kylen och blanda med kikkomansoja och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.
-
Potatissallad:
-
Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
-
Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan.
-
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min.
-
Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.
Robin Andersson – Balthazar