Sunset Special

Grillad fläskkarré serveras med en rostad potatissallad med sparris och rädisor samt vispat brynt smör med soya.

Ingredienser

  • 1 frp Allmans Grillskiva Karré

  • Potatissallad 4 port:

  • 700 g delikatesspotatis

  • 2 msk olivolja

  • 1 knippe rädisor

  • 1 knippe färsk sparris

  • 1 kruka basilika

  • 1/2 romansallad

  • Vispat brynt smör med soja:

  • 125 g smör

  • 0,5 dl kikkomansoya

Gör så här

  1. Se till att grillen är varm innan du lägger på karrén. Grilla ca 5 minuter. Vänd och grilla ca 5 min på andra sidan. Innertemperaturen ska vara 67°C. (Temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.)

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Vispat brynt smör med soja:

  4. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt.

  5. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.

  6. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.

  7. Vid servering, ta ut smöret ur kylen och blanda med kikkomansoja och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.

  8. Potatissallad:

  9. Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.

  10. Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan.

  11. Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min.

  12. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.

Kock:

Robin Andersson – Balthazar