Om oss

Välkommen till Allmans

Sedan mer än hundra år har fyra generationers samlade kunskaper, stora passion för mat och drivande engagemang skapat en skarp fingertoppskänsla för högsta möjliga kvalitet till godast tänkbara smak. Det som kännetecknar Allmans är genomtänkta produkter av egentillverkade kött- & charkvaror. Vi smakar, smak av igen, ändrar, lägger till och drar ifrån – för att nå just de smaker som ger den makalösa matglädje som vill vill uppnå på varje tallrik.

Allmans snabbgross tillhandahåller ett brett sortiment för storhushåll. Som komplement till våra egna kött och charkvaror erbjuder vi allt från frysta produkter, konserver, torrvaror och drycker till mejeriprodukter, kryddor, kaffe med tillbehör, frukt & grönsaker, konfektyr, engångsartiklar, städ & rengöring och köksartiklar.
Klicka här för att komma i kontakt med en säljare

Vår Historia

August Magnusson föddes på gården Ek i Viared utanför Borås. Redan tidigt intresserade han sig för sin fars yrkesval som slaktare och året 1900 öppnade han sin egen butik Borås Slakteriaffär i Borås. Efter några år flyttade August butiken till gården Liljedal i utkanten av staden,  vilket idag är den centrala stadsdelen Villastaden i Borås.

1951 stod en ny charkuterifabrik klar på Bergsäter där inriktningen förändrades till konservtillverkning under 1960- och 1970-talet. Några av favoriterna var Allmans Nattkorv, Pilsnerkorv, Köttbullar och Kokta Grisfötter. Under 1990-talet blev lokalerna på Bergsäter för trånga och en ny modern fabrik började planeras och byggas enligt gällande EU-krav. Inflyttning skedde under sommaren 1997 och snabbgrossen flyttade in året senare.

Idag drivs Allmans som en modern charkuterifabrik av fjärde generationen Magnusson – Andréas, Jonas och Mattias. Känslan och noggrannheten lever kvar på samma sätt som enligt deras farfars far August gamla gedigna yrkestradition.

Kvalitetssäkring

Vi kvalitetssäkrar våra produkter genom noggrann kontroll av både råvaror, processer och färdigvaror. Vår anläggning är byggd enligt regler från EU och produktionsprocessen sker under Livsmedelsverkets rutinmässiga och veterinära kontroller. Vi är certifierade och godkända via IP Livsmedel.

Dessutom har vi ett eget kontrollsystem – HACCP – för riskanalys av kritiska punkter, vilket innebär att vi dokumenterar hela processer från råvara till produkt. Även lokaler, redskap, personlig utrustning och hygien innefattas. Detta har resulterat i ännu bättre produkter.

Miljöpolicy

Allmans värnar om vår värld och har därför satt upp miljömål. Bland annat  använder skonsamma plaster som är godkända av Normpack och enbart avger koldioxid och vatten vid förbränning. Förpackningsmetodern minimerar plaståtgång och vår kylanläggning som bygger på ett Brinesystem som reglerar åtgången av det miljövänliga freonet R404A. Värme och vatten till lokalerna får vi genom värmeåtervinning från kylmaskinerna i vår produktion. Självklart källsorterar vi allt avfall.

Vi är anslutna till REPA-registret för att upprätthålla producentansvaret för förpackningsmaterial och vi levererar backar och på pallar från Svenska Retursystem till kunder anslutna i systemet. Dessutom kör våra chaufförer miljögodkända lastbilar enligt Euro 6.