Brukets Flankbookmaker
En rustik och smakrik favorit med flankstek, gyllenbrunt bröd och en fyllig senapskräm. Perfekt att imponera med på en snabb middag eller som en elegant helgrätt.
4 portioner. Tid ca 25 min
Ingredienser
-
4 skivor valfritt ljust bröd helst surdeg
-
1 msk smör att steka brödet i
-
Senapskräm:
-
2 dl majonnäs
-
1 msk picklade senapsfrön
-
1 msk dijonsenap
-
2 tsk honung
-
1 nypa salt & peppar
-
Topping:
-
12 blad Crispsallad
-
600 gram Flankstek
-
2 st stora gulda lökar
-
2 msk brunfarin
-
1/2 - 1 msk vit Balsamico
-
4 - 6 msk grovriven Parmesan
-
8 st riven pepparrot
-
4 äggulor
-
8 bakade Romantica-tomater
-
Färsk timjan till dekor
Gör så här
-
Smörstek bröd i stekpanna till de får gyllenbrun färg på båda sidor.
-
Bred brödet med senapskrämen och lägg på tre crispsalladsblad på krämen.
-
Bryn flanksteken i stekpanna och lägg på plåt. Temperera flanken till 56 - 58 grader på 175 grader varmluft. Ta ut ur ugnen, salta, peppra och skär köttet. Lägg flanksteksbitarna på crispsalladen.
-
Dela löken i fina strimlor och hetta upp löken i oljad stekpanna. Tillsätt socker och Balsamico. Låt löken puttra tills den blir mjuk och gyllenbrun. Lägg löken på flanksteken.
-
Lägg Romantica-tomaterna på en grov saltbädd och baka dem i ugnen 225 grader i ca 8 - 10 min.
-
Lägg på 1 msk parmesan, 1 tsk riven pepparrot och 1 separerad äggula. Toppa med dom bakade tomaterna och färsk timjan.
Frida Jakobsson – Bruket i Wiared