Brukets Flankbookmaker

En rustik och smakrik favorit med flankstek, gyllenbrunt bröd och en fyllig senapskräm. Perfekt att imponera med på en snabb middag eller som en elegant helgrätt.

4 portioner. Tid ca 25 min

Ingredienser

  • 4 skivor valfritt ljust bröd helst surdeg

  • 1 msk smör att steka brödet i

  • Senapskräm:

  • 2 dl majonnäs

  • 1 msk picklade senapsfrön

  • 1 msk dijonsenap

  • 2 tsk honung

  • 1 nypa salt & peppar

  • Topping:

  • 12 blad Crispsallad

  • 600 gram Flankstek

  • 2 st stora gulda lökar

  • 2 msk brunfarin

  • 1/2 - 1 msk vit Balsamico

  • 4 - 6 msk grovriven Parmesan

  • 8 st riven pepparrot

  • 4 äggulor

  • 8 bakade Romantica-tomater

  • Färsk timjan till dekor

Gör så här

  1. Smörstek bröd i stekpanna till de får gyllenbrun färg på båda sidor.

  2. Bred brödet med senapskrämen och lägg på tre crispsalladsblad på krämen.

  3. Bryn flanksteken i stekpanna och lägg på plåt. Temperera flanken till 56 - 58 grader på 175 grader varmluft. Ta ut ur ugnen, salta, peppra och skär köttet. Lägg flanksteksbitarna på crispsalladen.

  4. Dela löken i fina strimlor och hetta upp löken i oljad stekpanna. Tillsätt socker och Balsamico. Låt löken puttra tills den blir mjuk och gyllenbrun. Lägg löken på flanksteken.

  5. Lägg Romantica-tomaterna på en grov saltbädd och baka dem i ugnen 225 grader i ca 8 - 10 min.

  6. Lägg på 1 msk parmesan, 1 tsk riven pepparrot och 1 separerad äggula. Toppa med dom bakade tomaterna och färsk timjan.

Kock:

Frida Jakobsson – Bruket i Wiared