Asian Sweet & sour

Grillad Flankstek serveras med en asiatisk nudelsallad med jordnötter samt en Citrus dressing.

Ingredienser

  • 1 st Allmans Flankstek peppar

  • Nudelsallad 4 port:

  • 100 g risnudlar

  • 2 st vårlökar

  • 150 g sockerärtor

  • 1 st avokado

  • 1 st mango

  • 1/2 gurka

  • 1 kruka färsk koriander

  • 1 dl salta jordnötter

  • Citrusdressing:

  • 1 st lime

  • 1 st citron

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 st färsk röd chili

  • 2 msk sesamolja

  • 2 msk japansk soja

  • 1 tsk strösocker

  • 2 msk färsk ingefära

Gör så här

  1. Rumstemperera köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet på hög värme i grillen, ca 5 minuter per sida för rosa kött. Köttet är klart när innertemperaturen är 52°. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skivas upp. Skär emot köttfibrerna, mycket viktigt!!

  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem kalla och låt dem rinna av.

  3. Ansa och skiva salladslöken. Ansa och strimla sockerärterna. Ta bort kärnan och tärna avokado. Skala och tärna mango. Skölj och skiva gurkan.

  4. Blanda nudlar, salladslök, sockerärter, avokado, mango, gurka, koriander och strö över hackade jordnötter.

  5. Limedressing:

  6. Tvätta limen och citronen väl, riv skalet och pressa ur saften.

  7. Blanda det med finhackad vitlöksklyfta, finhackad röd chilifrukt, sesamolja, japansk soja, socker och ingefära. Häll över salladen.

Kock:

Robin Andersson – Balthazar