Asian Sweet & sour
Grillad Flankstek serveras med en asiatisk nudelsallad med jordnötter samt en Citrus dressing.
Ingredienser
-
1 st Allmans Flankstek peppar
-
Nudelsallad 4 port:
-
100 g risnudlar
-
2 st vårlökar
-
150 g sockerärtor
-
1 st avokado
-
1 st mango
-
1/2 gurka
-
1 kruka färsk koriander
-
1 dl salta jordnötter
-
Citrusdressing:
-
1 st lime
-
1 st citron
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 st färsk röd chili
-
2 msk sesamolja
-
2 msk japansk soja
-
1 tsk strösocker
-
2 msk färsk ingefära
Gör så här
-
Rumstemperera köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet på hög värme i grillen, ca 5 minuter per sida för rosa kött. Köttet är klart när innertemperaturen är 52°. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skivas upp. Skär emot köttfibrerna, mycket viktigt!!
-
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem kalla och låt dem rinna av.
-
Ansa och skiva salladslöken. Ansa och strimla sockerärterna. Ta bort kärnan och tärna avokado. Skala och tärna mango. Skölj och skiva gurkan.
-
Blanda nudlar, salladslök, sockerärter, avokado, mango, gurka, koriander och strö över hackade jordnötter.
-
Limedressing:
-
Tvätta limen och citronen väl, riv skalet och pressa ur saften.
-
Blanda det med finhackad vitlöksklyfta, finhackad röd chilifrukt, sesamolja, japansk soja, socker och ingefära. Häll över salladen.
Robin Andersson – Balthazar