
Sommarkavalkad
Grillad flintastek serveras med en somrig sallad på avokado, vattenmelon och fetaost samt en yoghurt med lime och koriander.
Ingredienser
-
Sommarsallad 4 port:
-
1/2 vattenmelon
-
2 st avokado
-
5 st salladslökar
-
1 kruka färsk korander
-
1 st färsk röd chili
-
150 g fetaost
-
1/2 lime
-
Yoghurtsås:
-
2 dl matyoghurt
-
1 st lime
-
0,5 msk honung


Gör så här
-
Rumstemperera köttet. Skär svålen med en kniv, detta gör att inte köttet böjer sig uppåt under grillning. Grilla i 15 minuter på medeltemperatur, vänd på köttet ofta. Låt köttet vila i 5 minuter. Skär köttet i tunna skivor vid servering.
-
Sommarsallad:
-
Skala och skär vattenmelonen och avokado i mindre bitar.
-
Finstrimla salladslök, skölj och skiva gurka, kärna ur och finhacka chilin. Strö över flingsalt.
-
Lägg allt i en stor bunke och vänd försiktigt. Toppa med smulad fetaost.
-
Yoghurtsås:
-
Blanda yoghurt, limeskal, limesaft och honung.
-
Smaka av med lite salt och peppar.
Robin Andersson – Balthazar