Sommarkavalkad

Grillad flintastek serveras med en somrig sallad på avokado, vattenmelon och fetaost samt en yoghurt med lime och koriander.

Ingredienser

  • Sommarsallad 4 port:

  • 1/2 vattenmelon

  • 2 st avokado

  • 5 st salladslökar

  • 1 kruka färsk korander

  • 1 st färsk röd chili

  • 150 g fetaost

  • 1/2 lime

  • Yoghurtsås:

  • 2 dl matyoghurt

  • 1 st lime

  • 0,5 msk honung

Gör så här

  1. Rumstemperera köttet. Skär svålen med en kniv, detta gör att inte köttet böjer sig uppåt under grillning. Grilla i 15 minuter på medeltemperatur, vänd på köttet ofta. Låt köttet vila i 5 minuter. Skär köttet i tunna skivor vid servering.

  2. Sommarsallad:

  3. Skala och skär vattenmelonen och avokado i mindre bitar.

  4. Finstrimla salladslök, skölj och skiva gurka, kärna ur och finhacka chilin. Strö över flingsalt.

  5. Lägg allt i en stor bunke och vänd försiktigt. Toppa med smulad fetaost.

  6. Yoghurtsås:

  7. Blanda yoghurt, limeskal, limesaft och honung.

  8. Smaka av med lite salt och peppar.

Kock:

Robin Andersson – Balthazar