Våra kockar

Tillsammans i köket

Vi arbetar tillsammans med ett gäng riktigt duktiga kockar som använder sig av våra produkter i recept som de själva får skapa med olika köttråvaror i fokus. Temat är enkelhet och vardaglig lyx. Ambitionen är att ge dig både inspiration och samtidigt sprida makalös matglädje. Mat ska ju inte bara vara gott, det ska även vara kul och ge glädje. Mer kreativitet, glädje och god mat åt folket helt enkelt. Lycka till med fler smakrika måltider!

Unika Recept

Recepten är unika och framtagna i samarbete med utvalda kockar. Vi hoppas du hittar nya favoritrecept att njuta av.

 

Gastronomi Elva

Vi ställde ”10 snabba frågor” till superkockarna Johan Tyrén och Jonas Nelson, som driver Gastronomi Elva i Borås.

Vilka är era bakgrunder?
– Vi är båda från Borås och gick restauranglinjen på Almåsgymnasiet ihop och har efter det arbetat på olika restauranger i Sverige och utomlands innan vi startade Gastronomi Elva 2007.

Vad är era egna favoriträtter?
Johan – Grillad Entrecote med bearnaisesås.
Jonas – Vällagad husmanskost.

När och hur började ni jobba tillsammans?
– År 2007 när vi startade Gastronomi Elva.

Har er verksamhet utvecklats under åren?
– Från början var det mestadels matlagningskurser, middagar och vinprovningar. Idag bedriver vi cateringverksamhet samt sköter Borås Baskets matcher med mat och dryck.

Vad inspireras ni av vad gäller mat och rätter?
– Råvaror i säsong och duktiga kollegor via tidningar och sociala medier.

Vilket är ert bästa matminne?
– När vi besökte Gordon Ramseys 3-stjärninga restaurang i London.

– Vad betyder makalös matglädje för er?
Lättsam och rolig matlagning med nära och kära

Hur arbetar ni med val av råvaror?
– Vi är sedan 2017 KRAV-certifierade och arbetar i stor del med ekologiska råvaror. Att arbeta med bra råvaror i säsong och svenskt kött.

Kan ni ge några tips på hur man lyckas bättre med mat i vardagen?
– Planera er matlagning med veckomenyer och krångla inte till det.
Enkla och goda recept på vardagarna för att lyxa till det på helgen.

Hur har ni tänkt kring recepten ni utvecklat till Allmans?
– Att de ska vara enkla och goda recept som alla kan laga. Från enkelt med sallad och wrap till lite mer lyxigt med rostas.

Tack.