Jakobssons griljerade julskinka

En klassisk julfavorit som förenar tradition och modern smak! Med en ljuvlig griljering av senap, honung och riven pomerans får julskinkan en gyllene och krispig yta som förhöjer hela festbordet. Perfekt som höjdpunkten på julmiddagen eller som en oemotståndlig macka dagen efter.

Tid ca 25 minuter

Ingredienser

  • Kokt hel skinka

  • 1 ägg

  • Gammeldags Dijonsenap med korn

  • Cidervinägersenap

  • Honung

  • Panko ströbröd

  • Ströbröd

  • Riven pomerans

Gör så här

  1. Vispa upp ägget till en fluffig smet.

  2. Tillsätt 1 del av varje senap, 1 del honung och ett par nypor riven pomerans. Blanda.

  3. Stryk smeten över den kokta skinkan.

  4. Blanda 1 del Panko ströbröd 1 del ströbröd . Täck över skinkan med varsam hand.

  5. Toppa med ett par nypor riven pomerans

  6. Griljera i ugn på 185 - 200 grader i ca 10 – 15 tills skinkan fått en gyllenbrun yta.

Kock:

Frida Jakobsson – Bruket i Wiared