Fridas schnitzel
Fridas schnitzel med vispat aromsmör och rödvinsreduktion samt rostade rotfrukter.
Lyxig husmanskost med en modern touch. Krispig schnitzel som serveras med fluffigt aromsmör, smakrik rödvinsreduktion och ugnsrostade rotfrukter – en komplett smakupplevelse.
4 portioner. Tid ca 60 min
Ingredienser
-
650 - 700 gram skivad fläskschnitzel (ca 160 gram per portion)
-
Rödvinsreduktion:
-
3 dl mörk kalvfond
-
½ dl Sherryvinäger
-
6 dl rött vin
-
3 dl Vatten
-
Ett knippe färsk timjan
-
2 msk tomatpuré
-
½ gul lök
-
2 st klyftor vitlök
-
2 msk soja
-
Aromsmör:
-
250 gram smör
-
½ dl krusig färsk persilja
-
2 msk Sambal olek
-
2 klyftor vitlök
-
Ett par nypor salt
-
1 msk citron
-
Tillbehör schnitzel:
-
5 dl Panko ströbröd
-
3 st ägg
-
3 dl mjöl
-
1 dl vatten
-
Rotfrukter
-
6 st morötter
-
6 st potatisar
-
6 st palsternackor
-
6 st gula betor
-
Salt & peppar
-
2 msk olja
Gör så här
-
Banka schnitzeln
-
Blanda ägg, mjöl och vatten. Vänd köttet i mjölblandningen låt rinna av. Vänd schnitzeln i pankon.
-
Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida i smör och olja.
-
Aromsmör: 1. Blanda ingredienserna & vispa det med elvisp tills det blivit mjukt och fluffigt.
-
Rödvinsreduktion: 1. Hacka och dela lök, vitlök och timjan. Fräs i smör och tillsätt tomatpuré samt all vätska. 2. Låt koka tills mängden är reducerad till hälften. 3. Tillsätt lite brun farin vid behov för att uppnå sötman tillsammans med syran från vinet.
-
Rotfrukter: 1. Dela rotfrukterna till önskad storlek. Vänd runt i salt, peppar och oljan. 2. Sätt in i ugn på 185 - 200 grader i 30 - 40 minuter..
Frida Jakobsson – Bruket i Wiared