Lousianadrömmar

Louisiana Ribs serveras med en gratinerad Mac & Cheese samt en Creamed Corn.

Ingredienser

  • 2 st Allmans Louisiana Ribs

  • Mac & cheese 4 port:

  • 500 g makaroner

  • 1 lit mjölk

  • 6 msk smör

  • 3/4 dl vetemjöl

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • 1 tsk dijonsenap

  • 2 krm cayennepeppar

  • 1 tsk salt

  • 150 g lagrad cheddarost

  • 150 g parmesanost eller gruyère

  • 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

  • Creamed corn 4 port:

  • 400 g majs (fryst eller burk)

  • 0,75 dl grädde

  • 2 msk smör

  • 0,5 dl vatten

  • 1/4 röd paprika, hackad

  • 50 g kruspersilja

Till servering

  1. Servera tillsammans med Creamed Corn enligt recept.

Gör så här

  1. En viktig sak att tänka på när man grillar revben är att köra indirekt grillning, ställ in låg effekt på en gasolgrill eller försök uppnå motsvarande på en kolgrill genom att flytta kolen mot utkanterna och höja gallret. Grilla 15-25 minuter per sida tills köttet är genomstekt.

  2. Mac & Cheese 4 port:

  3. Sätt ugnen på 225°C.

  4. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen men minska koktiden med 1–2 minuter. Häll av och spola kallt.

  5. Värm mjölken. Smält 4 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Häll ner mjölken, lite i taget, och vispa till en slät sås. Låt koka ca 2 minuter. Rör ner vitlök, senap, cayennepeppar och salt.

  6. Vänd ner makaroner, cheddarost och hälften av gruyère. Häll i en smord ugnsform, ca 20x30 cm.

  7. Smält resten av smöret och blanda panko och med resten av gruyère. Strö över formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera direkt.

  8. Creamed Corn 4 port:

  9. Mixa sönder hälften av majsen med lite vatten samt grädden till en tjock röra. Du kan mixa med stavmixer i ett smalt högt kärl eller i en matberedare.

  10. Lägg i en kastrull med resten av majskornen.

  11. Tillsätt smör och koka upp. Låt koka i några minuter. Använd lock då det stänker upp. Rör då och då.

  12. Smaka av med salt och svartpeppar.

  13. Tillsätt tärnad röd paprika

  14. Lägg upp majsröran i en skål och toppa med hackad persilja och servera.

Kock:

Robin Andersson – Balthazar