Läckraste stroganoffgrytan

Nu står en gräddigt mustig gryta “Stroganoff” på menyn.
En Stroganoff består ju alltid av strimlat kött och här har vi använt vår kryddade kebab av karréstrimlor. Följ receptet så kommer du att framstå som en mästerkock. Sedan kan du prova varianter på strimlad kassler eller andra favoriter. Det är ju alltid utvecklande att exprimentera i köket. Receptet är anpassat för 4 portioner. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 400g Allmans kebab av karréstrimlor

  • 1 st Gul lök

  • 1 st Vitlöksklyfta

  • 6 st Färska champinjoner

  • 1 msk Smör

  • 1 msk Rapsolja

  • 2 dl Vispgrädde

  • 2 dl Mjölk 3%

  • 2 msk Chilisås

  • 1 msk Dijonsenap

  • 1 tsk Japansk Soja (Kikkoman)

  • 3 msk Syltlökar

  • 2 msk Bladpersilja

  • Salt och peppar

Till servering

  1. Servera grytan med bulgur och inlagd gurka.

Gör så här

  1. Stek köttet i varm panna utan fett till bra färg. Häll köttet i en form.

  2. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. Fräs gul lök, vitlök och champinjoner i rapsolja och smör.

  3. Tillsätt chilisås och dijonsenap. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka ihop 20 minuter på svag värme.

  4. Tillsätt kebaben i grytan. Finhacka persiljan och blanda ner i grytan ihop med syltlök. Smaka av med salt och peppar.

Kock:

Gastronomi Elva