Frasig drömschnitzel

Här bjuder vi på frasig schnitzel med örtsmör och honongsrostad morot. Allmans mörade fläskytterfilé utgör basen men det går även bra att använda skinkinnanlår som ett bra alternativ. Ta god tid på dig och ta det varsamt med tillredningen. En riktigt saftig smaksensation väntar.
Receptet är anpassat för 6 portioner. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 800g Allmans mörade fläskytterfilé

  • 5 dl Panko

  • 1 dl Vetemjöl

  • 3 Ägg

  • Rapsolja och smör att steka i

  • 30g Färsk timjan

  • 30g Färsk rosmarin

  • 30g Färsk oregano

  • 200g Smör, rumstempererat

  • 18 st Färska knippen morötter

  • 1 dl Honung

  • 1 dl Olivolja

  • Salt och peppar

Till servering

  1. Servera gärna tillsammans med en god sallad.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Skär köttet i 6 bitar. Banka ut fläskytterfilén tunt (ca 5mm) mellan bakplåtspapper.

  3. Vispa upp äggen och lägg i en skål. Lägg även mjöl och panko i varsin skål.

  4. Panera köttet först i mjöl, sedan ägg och sist panko.

  5. Finhacka örterna. Vispa ihop örterna med smöret.

  6. Skala och koka morötterna 5 minuter och lägg sedan i kallt vatten. Skär morötterna i mindre bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda sedan morötterna med olivolja, honung, salt och svartpeppar. Rosta i ugn på 225 grader 10 minuter.

  7. Stek schnitzeln frasig i rapsolja och smör. Lägg på hushållspapper. Salta och peppra.

Kock:

Gastronomi Elva