Flippad salsawrap

Varsågod ta en tugga av våra Wraps med pulled pork och salsa på bönor, mango och ananas tillsammans med het chili- och korianderaioli. Använd som här Allmans karre pulled pork eller prova med karre Provencale som alternativ. Vi kan lova att dessa wraps blir riktiga favoriter som passar alla dagar i veckan. Receptet ger 6 stycken härliga wraps. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 600g Allmans pulled Pork

  • 6 st Tortilla bröd (25 cm i diameter)

  • 200g Kokta blandade bönor

  • 1 st Rödlök

  • 1 msk Olivolja

  • 1 msk Bladpersilja

  • ½ Mango

  • ¼ Ananas

  • 3 cm Chili

  • 2 msk Koriander

  • 1 st Vitlöksklyfta

  • 2 dl Majonnäs

  • 1 st Lime

  • 12 st Salladsblad

  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tillaga köttet enligt anvisning på förpackningen. Låt köttet svalna och dela sedan i bitar med en gaffel.

  2. Spola bönorna i kallt vatten.

  3. Skala och finhacka rödlök och strimla persiljan.

  4. Skala mangon och skär bort kärnan i mitten. Dela ananasen och skär bort skalet och stammen. Skär mango och ananas i små tärningar på 1x1cm.

  5. Blanda bönorna med rödlök, persilja, mango och ananas. Tillsätt olivolja och riv skalet på limen samt pressa ur juicen. Smaka av med salt och peppar.

  6. Ta bort kärnorna från chilin och finhacka den. Finhacka även koriandern. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop chili, koriander och vitlök med majonnäs. Smaka av med salt.

  7. Skölj salladsbladen. Bred aioli på tortillan. Lägg sedan på sallad, salsa och pulled pork. Rulla ihop tajt och linda in i papper.

Kock:

Gastronomi Elva