Flippad salsawrap
Varsågod ta en tugga av våra Wraps med pulled pork och salsa på bönor, mango och ananas tillsammans med het chili- och korianderaioli. Använd som här Allmans karre pulled pork eller prova med karre Provencale som alternativ. Vi kan lova att dessa wraps blir riktiga favoriter som passar alla dagar i veckan. Receptet ger 6 stycken härliga wraps. Smaklig måltid!
Ingredienser
-
600g Allmans pulled Pork
-
6 st Tortilla bröd (25 cm i diameter)
-
200g Kokta blandade bönor
-
1 st Rödlök
-
1 msk Olivolja
-
1 msk Bladpersilja
-
½ Mango
-
¼ Ananas
-
3 cm Chili
-
2 msk Koriander
-
1 st Vitlöksklyfta
-
2 dl Majonnäs
-
1 st Lime
-
12 st Salladsblad
-
Salt och peppar
Gör så här
-
Tillaga köttet enligt anvisning på förpackningen. Låt köttet svalna och dela sedan i bitar med en gaffel.
-
Spola bönorna i kallt vatten.
-
Skala och finhacka rödlök och strimla persiljan.
-
Skala mangon och skär bort kärnan i mitten. Dela ananasen och skär bort skalet och stammen. Skär mango och ananas i små tärningar på 1x1cm.
-
Blanda bönorna med rödlök, persilja, mango och ananas. Tillsätt olivolja och riv skalet på limen samt pressa ur juicen. Smaka av med salt och peppar.
-
Ta bort kärnorna från chilin och finhacka den. Finhacka även koriandern. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop chili, koriander och vitlök med majonnäs. Smaka av med salt.
-
Skölj salladsbladen. Bred aioli på tortillan. Lägg sedan på sallad, salsa och pulled pork. Rulla ihop tajt och linda in i papper.
Gastronomi Elva