Flashig risonisallad

Låt oss presentera vår härliga risonisallad med primörer samt en apelsin- och rosépeppardressing. Vi har använt varmrökt fläskytterfilé med det passar även bra med exempelvis basturökt skinka eller någon annan favorit. Risonisalladen går snabbt att tillaga då hela rätten är baserad på kalla ingredienser. Den passar lika bra som förrätt som hel måltid.
Receptet är anpassat för 4 portioner. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 350g Allmans varmrökta fläskytterfilé

  • 200g Risoni

  • 300g Blandad sallad

  • 8 st Rädisor

  • ½ Gurka

  • 8 st Grön sparris

  • 8 st Körsbärstomater

  • 2 st Salladslökar

  • ½ Apelsin

  • 1 msk Rosépeppar

  • 1 ½ dl Gräddfil

  • 1 ½ dl Majonnäs

  • Salt

  • Krutonger

Gör så här

  1. Koka risoni. Häll av och spola i kallt vatten.

  2. Riv skalet på apelsinen och pressa juicen. Mortla rosépeppar. Blanda apelsinskal, juice, rosépeppar med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.

  3. Skölj salladen. Dela primörerna i mindre bitar. Blanda sallad, primörer och dressing i en stor skål.

  4. Skär köttet i strimlor och lägg på salladen.

  5. Toppa salladen med krutonger.

Kock:

Gastronomi Elva